keskiviikko 8. huhtikuuta 2020

Korona-arki Kroatiassa: Perustin baarin

Näinä rajoitusten aikoina ravintolat, kahvilat ja baarit ovat sulkeneet ovensa ja muidenkin palveluiden aukioloaikoja on rajoitettu. Minäpä päätin venkoilla vastavirtaan ja perustin oman baarin, joka on auki 24/7 ja palvelee kaikkia paikalletulijoita karvoihin katsomatta. Perustin pörriäisbaarin.

Pelasta pörriäinen
Pörriäisbaari on avattu, asiakkaita odotellaan

Pölyttäjien kohtalo maailmassa on kovin ankea näinä tehomaatalouden aikoina. Vähissä ovat kukkakirjavat niityt, myrkkyjä suhautellaan sinne ja tänne eikä aina edes pesäpaikkoja munille tahdo löytyä. Minä taistelen tuhohyönteisiä vastaan sormien ja muiden myrkyttömien keinojen kera ja kernaasti toivotan tervetulleeksi perhoset ja muut pörriäiset jotka eivät tahdo pahaa puutarhani kasvateille. Kukkatarjonta parvekkeellani on hieman vähäinen, sitruunapuu nyt kukkii vähän väliä ja tällä erää myös rosmariina ja timjami ovat samassa puuhassa, mutta nuo yrttien kukat eivät selvästikään houkuttele niin paljoa pörriäisiä, eivät ainakaan perhosia. Siispä päätin ryhtyä ravintoloitsijaksi ja perustin baarin. 

Tarjoilu tässä baarissa koostuu näin avausvaiheessa vain yhdestä talon cocktailista, jossa on siirappia, muscovadosokeria (fariinisokeria suositellaan ohjeissa, mutta sitä ei täällä ole saatavilla), olutta, ripaus hiivaa ja tilkka miehen jostain saamaa kotitekoista kirsikkarakijaa. Sekoitus ja seos vähän tekeytymään. Sitten kaivelin kaapista sopivan lasipurkin ja vanhan keittiössä käyttämäni pesusienen. Rautalankaa ripustusta varten vähän purkin ympärille ja sieni kuppiin, siinä on asiakkaiden sitten hyvä seisoskella ilman hukkumisvaaraa. Nestesekoituksen voisi antaa vähän käydä etukäteen, mutta minä päätin avata anniskelualueen heti ja antaa tavaran tekeytyä auringossa. Nyt odotellaan sitten ensimmäisiä asiakkaita. Perhosia jonkin verran ilmassa lentelee, myös täällä ylempänä joten toivon niiden löytävän uudelle kattoterassibaarille etenkin kun neste käydessään alkaa tuoksumaan voimakkaammin. Pitää sitten seurailla, miten voimakkaaksi aromi kehkeytyy, josko pitää baaria hieman siirtää henkilökunnan mukavuuden vuoksi. 

Haastan teidät muutkin piristämään korona-arkea ja pelastamaan pörriäiset, iloitaan kesällä niiden katselusta ja erityisesti autetaan siten marjojen ja muiden herkkujen satokautta turvaamalla pölyttäjien puuhaaminen. Mitäpä jos ryhdyt vaikka hotellinpitäjäksi? Vinkkejä erilaisiin ihan yksinkertaisiinkin keinoihin löytyy osoitteesta https://yle.fi/aihe/kategoria/luonto/pelasta-porriainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti